Els casos de grip freguen els 350 en el moment de més incidència del virus

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Prop de 350 casos de grip han estat notificats des que a l´octubre va començar el sistema de vigilància activa de l´epidèmia. De moment, aquest any, ja s´han subministrat 5.400 vacunes.

Des de l´inici del sistema de vigilància activa, el 3 d´octubre, s´han notificat 345 casos de grip, 33 dels quals han requerit ingrés hospitalari. El departament de Salut informa que, actualment, s´estan vivint les setmanes epidèmiques més importants. El període amb més incidència acostuma a concentrar-se a partir de Reis. Aquest any, però, s´ha avançat una mica, segons la cap de l´Àrea de Prevenció, Promoció i Vigilància de la Salut, Rosa Vidal.

Salut no espera cap repunt important de grip a partir del mes de febrer. Tot depèn del tipus de virus que circuli. Vidal explica que "després de les primeres setmanes podem tenir un repunt però habitualment no és elevat" i pot passar més tard "perquè entra un virus posterior, anomenat virus B", que normalment "té poc impacte".

La grip és una de les infeccions per virus més tradicionals i esteses i, per això, es fan campanyes de vacunació dirigides als col·lectius més vulnerables. La d´enguany va acabar el 31 de desembre i, de moment, hi ha comptabilitzades 5.400 dosis.

Informa: Ivan Álvarez
Locució: Yasmina Canedo

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.