Els casos per drogues disminueixen un 25%

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El nombre de casos relacionats amb les drogues ha disminuït un 25% l'últim any. De les 832 actuacions del 2012 s´ha passat a les 617. Les drogues que més s´han decomissat són la marihuana i l´haixix. Destaquen també les 7.000 unitats de psicòtrops confiscats, en la majoria medicaments il·legals, destinats al món del culturisme i l'esport.

El volum de casos relacionats amb les drogues mostra una tendència a la baixa des de fa tres anys. El 2011 n´eren 1.253; el 2012, 832; i l´any passat es van situar en els 617, 74 dels quals han estat delictes. La resta, contravencions penals.

El total de casos representa una disminució del 25% respecte dels de l´any passat. Per tipus de drogues, la marihuana és la substància més decomissada, amb uns quatre quilos. La segueix l´haixix, amb una reducció important, que passa dels 9,7 quilos del 2012 als 1,3. Destaquen també les 7.000 unitats de psicòtrops, en la majoria medicaments il·legals, destinats al món del culturisme i l'esport. Unes substàncies que els anys anteriors no s'havien detectat.

Altres drogues decomissades són els més de 100 grams de cocaïna, 54 d'speed, 33 d´èxtasi i 3 grams d´heroïna. La majoria dels decomisos s'han fet a la frontera del riu Runer.

Informa: Anna Lladó

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.