Els Cortals podrien incloure's dins d'una etapa del Tour de França

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La carretera dels Cortals d´Encamp podria tornar a ser escenari del pas d´una gran volta ciclista. En aquest cas del Tour de França. Tot i que el recorregut encara no està del tot tancat, el renom que ha obtingut el port dels Cortals després de ser escenari de l´arribada tant de la Vuelta com de la Purito posen aquesta carretera en l´itinerari del pas del Tour, que tindrà una arribada i una sortida des d´Andorra en l´edició del 2016.
La carretera dels Cortals va ser l´escenari del final d´etapa, primer de la Purito i després de la Vuelta i tant els corredors com l´organització de la prova en van fer un balanç molt satisfactori. El port, que és fora de categoria, agrada molt i no es descarta que pugui ser un lloc de pas o fins i tot un final d´etapa del Tour de França, que l´any vinent tornarà a terres andorranes. El que sembla clar és que Encamp està a l´agenda del ministeri de Turisme.

Precisament un dels valors afegits que van tenir tant la Purito com el final de la Vuelta és que el públic va poder arribar fins a la zona d´arribada amb el Funicamp, fet que va agilitar molt la mobilitat. Un giny que aquest estiu ha tancat xifres importants d´assistència gràcies també a aquestes dues proves ciclistes, a més de la jornada de portes obertes per la Diada de Meritxell. De fet, el Funicamp ha tancat l´estiu amb un 50% més de visitants que l´any passat, amb 16.300 usuaris. Unes dades que permeten complir amb escreix l'objectiu que el comú s´havia fixat per a aquesta temporada, que era incrementar en un 15% el nombre de visitants respecte de l´estiu passat.

Informa: Anna Pifarré Locució: Jordi Cama