Els drons donaran suport en les tasques de recerca i rescat al cos de bombers

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El Govern contractarà una empresa especialitzada en drons per donar suport al cos de bombers. Les aeronaus pilotades per control remot serviran per ajudar en la recerca de persones desaparegudes, transportar equipaments d'emergència en cas de rescat o detectar ràpidament les zones afectades per un incendi.
A partir d'aquest any fer rescats en zones de difícil accés o trobar persones desaparegudes serà més fàcil per l'equip de bombers. Per aquest 2017 hi ha previst una partida de pressupost destinada a incloure la contractació d'una empresa que ofereixi el servei de manipulació i vol de drons.

Els dispositius permetran arribar al lloc dels fets amb un temps molt reduït, superant les condicions meteroròlogiques adverses o fums contaminants. La incorporació de càmeres fotogràfiques, tèrmiques o detectors de temperatura permetrien facilitar al cos de bombers les tasques en la recerca de persones desaparegudes, l'anàlisi del terreny en casos de rescats amb accessos difícils o el trasllat de materials perillosos com explosius utilitzats en casos d'allaus.

El Govern té previst adjudicar durant aquest any la prestació d'aquests serveis a una de les dotze empreses andorranes que manipulen aquests aparells.

Informa: Agència ANA
Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.