Els especialistes i empreses convencionals exploren els avantatges de la tecnologia blockchain

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

L'ús de les 'blockchain', una tecnologia per mantenir bases de dades inalterables, s'està consolidant, tot i que encara manca regulació. Així s´ha explicat en una jornada que vol popularitzar aquesta tecnologia i que s´ha dut a terme al Centre de Congressos.

La jornada Blockchain està organitzada per ACTinn i vol fer conèixer aquesta tecnologia, que permet una nova forma d´intercanviar actius digitals. Entre els avantatges hi ha el fet que facilita la transmissió de dades pràcticament de manera instantània i és molt segura, tot i que no és un àmbit prou regulat.

"Està en una fase molt incipient, i això fa que des d'un punt de vista legal o regulatori, encara no siguem capaços de veure tota la dimensió del problema des d'un punt de vista legal. Per exemple, la descentralització o la globalitat", d'aquesta tecnologia, explica l'especialista Marc Gallardo.

De moment, està fent possible el creixement de l´ús de l´energia solar, com explica el responsable d'ElectriCChain, François Sonnet.

Durant la trobada també s´ha explicat que pot ser molt útil pel sistema financer.

Si encara no entens què és això d'una blockchain, t'expliquem la tecnologia en l'últim article del blog d'RTVA.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Xavi Fajardo

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.