Els funcionaris que encobreixin un company també seran sancionats

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Els funcionaris que no evitin o no denunciïn un company que ha fet una falta també seran considerats autors o encobridors i, per tant, seran sancionats. Així ho estableix el nou règim disciplinari de la Funció Pública, que incorpora noves faltes com l´assetjament sexual o atemptar contra la imatge de l'administració.

El nou règim disciplinari dels funcionaris que ha presentat Funció Pública no només amplia les faltes i la seva penalització, també introdueix un canvi important pel que fa a la responsabilitat.

Es tipifiquen una quarantena de faltes greus i unes 30 de molt greus; en aquestes, s´introdueix l´assetjament sexual, un falta agreujada si l'autor es un càrrec superior; o el fet d'atemptar contra la imatge de l'administració.

A banda de l´autor, qui comet la falta personalment, s'introdueixen noves figures: l´autor per omissió, l´encobridor i l´encobridor per inacció, és a dir, els companys que coneixen que s´ha dut a terme la falta i que no ho eviten ni ho denuncien al seu superior, també seran sancionats. De fet, en les faltes lleus incorren en la mateixa responsabilitat que els autors, i en les greus i molt greus, tindran una falta d´un grau inferior.

Pel que fa a les sancions de les faltes, s´introdueix el pagament de multes associades al salari, en el cas de falta lleu pot arribar fins a un terç del sou i en les greus, fins a la seva totalitat. En les faltes molts greus, a banda de la penalització econòmica, pot comportar la prohibició d´accedir a càrrecs de comandament durant un període de fins a 4 anys. Això sí, es manté l'acomiadament i la inhabilitació, que pot ser temporal o definitiva.

Informa: Laia Ferré Marot

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.