Els fundadors de Som Com Som creuen que s'ha avançat molt en el respecte al col·lectiu LGBT

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Avui es celebra el Dia de l'orgull gai a tot el món. Aquesta jornada reivindicativa va començar a celebrar-se a Andorra a principi de la dècada passada. Un crim homòfob va provocar la creació de Som com Som, l'entitat de defensa dels drets dels gais. Tant els antics fundadors com els actuals responsables creuen que s'ha avançat molt en aquest àmbit.

A l'abril del 2000, un noi portuguès de 17 anys va rebre una forta pallissa per la seva condició d'homosexual, per part de dos joves residents espanyols, que va acabar provocant-li la mort. Com a conseqüència de l'incident es va fundar Som com Som, que va organitzar diverses activitats en defensa del dret dels gais. Anys després, els fundadors veuen positivament la iniciativa.

"La vida d'aquesta persona no se li pot tornar", recorda el fundador de Som Com Som, Juli Fernández, "el destí va voler que se l'emportessin, però no és una causa perduda. A partir de l'assassinat d'aquest company, d'aquest amic, les coses han canviat molt, la societat andorrana ha avançat moltíssim en poc temps."

Ara, pròpiament, ja no es celebra el Dia de l'orgull gai però sí es fan xerrades educatives, entre altres activitats. Consideren que la lluita final contra la discriminació per gènere passa per acabar, sobretot, amb l'assetjament escolar. "Els joves que després seran adults ho tindran molt més normalitzat", ha celebrat Fernández.

També creuen que les unions civils entre persones del mateix sexe haurien d'acabar anomenant-se matrimonis, però no creuen que sigui una prioritat.

Informa: Pere Moliné

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.