Els liberals d'Escaldes volen que el comú rebutgi l'heliport per la contaminació acústica

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Els liberals d'Escaldes-Engordany han demanat que el comú es posicioni en contra de la ubicació de l'heliport nacional. Han encarregat un estudi a una empresa especialitzada que demostraria que tindria una contaminació acústica inacceptable.

El comitè liberal d'Escaldes vol que els cònsols mostrin el rebuig que el futur heliport nacional s'ubiqui a la zona de les Tresoles i argumenten que aquests es van mostrar disposats a fer-ho si perjudicava la ciutadania. Doncs bé, els liberals han encarregat un informe a una empresa catalana que determina que amb els tipus d'helicòpters previstos per operar a la infraestructura es preveu uns nivells de decibels inacceptables. "Si ells volen fer els seus estudis pertinents per contrastar els nostres, ells que tenen més mitjans que nosaltres els facin i es posicionin", demana el president dels liberals escaldencs, Alfons Clavera.

Els liberals afirmen que han encarregat aquest informe per l'alarma que els causa aquesta situació. "Vam tenir accés als estudis del Govern. Vam saber les trajectòries, a quina alçada anirien a cada punt d'Escaldes i d'Encamp, i ens vam alarmar. Llavors vam contactar amb professionals que tenen programes suficients per delimitar a cada punt quin nivell de decibels hi hauria", detalla el secretari del comitè dels liberals escaldencs, Higini Martínez-Illescas.

També consideren que una bona opció per acollir aquesta infraestructura podria ser la Rabassa.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Enric Fernández

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.