Els pares del nadó diuen que Burgués i Rodríguez qüestionen el procediment seguit

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Els pares del nadó que va morir la setmana passada a l´hospital volen que s´aclareixin els fets i que es depurin responsabilitats. Asseguren que tant la direcció del SAAS com la ministra de Salut, amb qui es van reunir ahir, van qüestionar l´admissió de la nena a l´hospital andorrà, el seguiment mèdic i la manca de previsió i d´alternatives en el transport sanitari. Avui han presentat una queixa al director del SAAS, a la ministra de Salut i Benestar i al cap de Govern, Antoni Martí.

Els pares del nadó mort dimecres passat a l'hospital Nostra Senyora de Meritxell asseguren que el director general del SAAS, Lluís Burgués, va detectar errors de funcionament a l'hospital en el seu cas. Segons Josep Lluís Criado i Iolanda Ribera, tant el director general del SAAS com la ministra de Salut i Benestar, Cristina Rodríguez, no entenen perquè l'hospital va admetre la petita, que presentava un quadre clínic molt complicat per la prematuritat, a més també qüestionen el seguiment mèdic que se li va fer a Andorra. Afirmen, a més, que ambdós van criticar que no hi hagués un pla d´evacuació previst i que no es busquessin alternatives en fallar els recursos fixats per protocol de transport sanitari.

Criado i Ribera opinen que s´han de depurar responsabilitats pel que li ha passat a la seva filla. Creuen que almenys hi ha dues persones, el cap de pediatria i el cap de transport urgent, que haurien de donar explicacions i, fins i tot, ser destituïts.

Avui els pares han presentat una queixa davant la direcció del SAAS, la ministra de Salut i Benestar i el cap de Govern. Precisament Antoni Martí els va trucar i els va oferir suport. A la queixa exposen tots els fets des que la nena va ingressar al centre andorrà el 17 de gener. Ara esperen rebre els informes mèdics de l´hospital per demanar assessorament a Barcelona i la resposta de les autoritats sanitàries. Asseguren que hi estaran a sobre perquè no volen que el cas quedi només en paraules.

Escolta aquí l'àudio de les declaracions del pare del nadó, Josep Lluís Criado

Informa: Ana Alamán

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.