Els psicòlegs asseguren que la CASS vol rebaixar el preu de la consulta per incloure'ls a la cartera de serveis

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La CASS vol pactar amb els psicòlegs un preu per sota de l'actual. Aquest és un dels aspectes en què el col·lectiu no està disposat a cedir en la negociació per entrar en la cartera de serveis.

El Col·legi de Psicòlegs assegura que sembla que la CASS pretén pactar un preu a la baixa com una de les condicions perquè el sector pugui entrar en la cartera de serveis. En declaracions a l'"Obert per vacances", de Ràdio Nacional, el seu president ha assenyalat que aquesta proposta és un dels punts de fricció perquè les negociacions arribin aviat a bon port. Actualment el preu per hora és d'uns 60 euros i des del col·legi es volen mantenir ferms. Òscar Fernández defensa que "la feina que fa el psicòleg durant la consulta té un valor i una importància". Per això, afegeix, "tampoc podem acceptar qualsevol preu a l'hora d'entrar a la cartera de serveis, hem d'intentar que des del ministeri i la CASS es valori".

Les converses perquè els psicòlegs entrin a la cartera de serveis de la CASS van avançant i des del col·legi remarquen que ara ja ningú es qüestiona que aquesta possibilitat sigui realitat. També Fernández ha destacat la importància que té l'actuació preventiva dels psicòlegs a l'hora de reduir la despesa en psicofàrmacs i en les baixes.

El president del Col·legi de Psicòlegs ha recordat, finalment, el desig del col·lectiu de poder disposar d'una llei que reguli la professió.

Informa: Ivan Álvarez

Entrevista completa al president del Col·legi de Psicòlegs, Òscar Fernández, a l'Obert per vacances d'RNA: 

 

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.