Els set comuns han acceptat el congelament de les transferències

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Els set comuns han acceptat el congelament de les transferències que reben del Govern per a l´any 2014. I així s´ha escenificat amb una roda de premsa conjunta amb la presència de la majoria dels cònsols. A canvi, s´ha assolit el compromís de les dues parts perquè en un termini de sis mesos s´hagi tancat la revisió del model d´estat. Un termini que servirà per redefinir les competències comunals i, aleshores, fixar el volum de transferències que han de rebre dels pressupostos generals.
La sala de premsa del Govern s´ha quedat petita aquest matí per encabir-hi no només els periodistes, sinó tots els cònsols, el Cap de Govern i els ministres Cinca i Riberaygua. Hi ha hagut acord, i així s´ha escenificat amb una roda de premsa conjunta del cap de Govern escortat per dos cònsols, una de les quals -Rosa Ferrer- és l´única que no pertany a la majoria demòcrata. És significatiu que hagi estat ella qui ha exercit de portaveu dels cònsols explicant la posició unitària dels comuns.Sis mesos. És el temps que s´han fixat, com a màxim, Govern i comuns per tenir tancat un model consensuat d´Estat, amb les competències dels comuns redefinides, i, en conseqüència, un nou model de finançament via transferències. El cap de Govern defensa que l´acord d´avui deixa en entredit les veus que han insinuat que s´evitaria afrontar un debat a final de legislatura que podria passar factura a les urnes.L´acord pres avui congela les transferències als comuns en 52,3 milions d´euros, uns set menys del que els pertocaria per al 2014. Antoni Martí ha indicat que es podrà presentar un pressupost per al 2014 amb un dèficit similar al del 2013 i apujant les partides de Social i les inversions. Després de la roda de premsa, i per plasmar la importància de l´acord, Martí ha demanat als cònsols fer una foto de grup, i ha confiat que es pugui repetir d´aquí a sis mesos celebrant un acord sobre les competències.Informa: Xavi Palma Imatge: A.Refart / C.Jubete
Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.