Els voluntaris per la natura, una opció de futur

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Des de fa tres anys el comú de la Massana organitza el curs de voluntaris per a la natura, adreçat a joves que troben dificultats per entrar en el mercat laboral. El curs, de sis mesos de durada, ensenya tècniques de jardineria, conservació de boscos i preservació del medi ambient.
Aquest matí els 12 joves que han participat en aquesta edició han mostrat un dels seus treballs de final de curs, l´enjardinament d´alguns espais de l´escola Nostra Senyora de Meritxell. La iniciativa va sorgir fa tres anys de forma experimental, però la bona acollida i el fet que molts dels alumnes hagin decidit convertir la jardineria en la seva provessió va animar el eomú a donar-hi continuïtat. La iniciativa compta amb l´assessorament de l´Escola de Jardineria de Catalunya. El professor Jorge Muñiz destaca com els voluntaris treballen "uns dies amb els banders, tenen contacte amb la ramaderia i toquen diverses disciplines per anar aprenent activitats i potser trobar una línia professional en el futur". El curs es compon d´una part teòrica, de febrer a maig, i una de pràctica, on els alumnes treballen pel comú en la neteja de camins i refugis i en la senyalització dels camins de muntanya, que es desenvolupa durant l´estiu. Els participants asseguren que ara tenen per davant una perspectiva laboral més optimista.A part del treball que avui s´ha presentat, els alumnes han d´afrontar dos exàmens de final de curs: l'enjardinament de la zona de les Fontetes, a la Massana, i dels voltants del Centre d´interpretació del Comapedrosa, a Arinsal.Informa: Joan A. Sarmiento Imatge: Robert Querol
Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.