L'embelliment del nucli antic de Canillo prioritzarà les places i la història de la parròquia

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El Col·legi d'Arquitectes ha fet públics els vuit projectes presentats per embellir el nucli antic de Canillo. Amb el lema La recuperació a la remodelació, el projecte guanyador té com a objectius principals fer la separativa d´aigües pluvials i residuals, fer valer la riquesa del nucli antic i la utilització de materials locals, com la pedra, el ferro i la fusta.

Les obres per a l'embelliment del centre històric de Canillo han començat. El projecte es divideix en 4 fases i hi ha previsió que es puguin finalitzar en sis mesos. El cost per a cada fase és de 800.000 euros i l'objectiu és integrar la circulació de vianants amb la dels vehicles i donar valor a les peculiaritats del centre històric, conservant-ne la diversitat dels carrers, la simplicitat geomètrica i afegint-hi nous elements decoratius fets amb materials locals, com ara la pedra, el ferro o la fusta.

L'arquitecte guanyador del concurs, Miquel Mercè, explica que "hem treballat les places com a element de trobada i intercanvi" perquè la ciutadania "torni a apropiar-se dels espais públics". Als carrers han recuperat "les marques històriques de la parròquia i les hem distribuït pel paviment perquè la gent vegi la història de Canillo".

A hores d´ara s´ha executat la primera fase i ja s´ha licitat la segona per començar les obres de manera imminent. Des del Col·legi d´Arquitectes s´ha valorat molt positivament el fet de poder triar el projecte entre un bon nombre de propostes presentades al concurs d´idees.

La degana del Col·legi d'Arquitectes, Zaira Nadal, assegura que amb aquets tipus de concirs "tens un ventall de propostes sobre la taula i pots triar quina et convé més a nivell funcional i estètic". En canvi, ha afegit, "s'haurien de descartar processos com el l'avinguda Meritxell, on no prima l'arquitectura". En aquest sentit, ha reiterat el seu malestar per la forma amb la qual s´han atorgat les obres d´embelliment dels eixos comercials. Segons la degana, la selecció del projecte guanyador ha estat marcada per una barreja d'interessos polítics i amb un calendari massa precipitat, en el qual no es prima el nivell arquitectònic dels treballs.

Informa: Hèctor Romance
Imatges: Sergi Linares

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.