Les empreses: Un dels grans objectius dels ciberdelinqüents

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Les dades d’empreses són un dels grans objectius dels ciberdelinqüents. Per evitar el robatori d'informació sensible, han de fer un pas endavant per assegurar la xarxa d'atacs informàtics. És la recomanació que fa el grup de delictes tecnològics de la policia.

La policia demana una aposta clara a les empreses en matèria de ciberseguretat per evitar els efectes d'atacs informàtics com el que han patit alguns usuaris aquesta setmana. I és que segons el grup de delictes tecnològics, els empresaris són un objectiu fàcil per als hackers que solen atacar els seus sistemes informàtics per robar informació i després extorsionar-los. El policia de la unitat de delictes tecnològics, Ferran Jordan assegura que "poc a poc les empreses s'aniran adaptant a la nova llei, per protegir-se".

En aquests casos, què s'ha de fer? denunciar-ho a les autoritats. De fet, les empreses estan obligades per llei a fer-ho. Tot i això, n'hi ha moltes que no ho fan per evitar tenir una taca en el seu expedient. "La majoria d'empreses que no denuncien és per un dany reputacional", afirma Jordan. Tot i així, afegeix que amb la nova legislació, hi ha empreses que estaran obligades a notificar-ho

La formació als treballadors és clau per tenir una xarxa segura perquè molts delinqüents informàtics busquen enganyar-los per tenir accés al sistema. La recomanació és clara: no clicar cap adreça que no estiguem segurs que sigui bona. 

Informa: Òscar Serrano
Imatges: Ricard Tenza

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.