L'ENA i Somhiteatre estrenen "Clementina", una obra infantil contra els estereotips sexistes

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El Teatre de les Fontetes de la Massana acull, dissabte, l'estrena de "Clementina". Es tracta d'una producció de l'ENA i Somhiteatre, sota la direcció de la jove actriu i dramaturga Núria Montes. L'obra està basada en un conte infantil que reivindica el rol femení dins la societat i la lluita contra els estereotips sexistes.

A la faula original "L'Artur i la Clementina" són una parella de tortugues, on ella decideix fugir de la relació quan veu ridiculitzades les seves aspiracions. A la història de Núria Montes, la Clementina és una nena que es rebel·la contra els estereotips femenins.

Li agrada explorar el món, anar despentinada, embrutar-se, no portar vestit... Al seu costat, però, te uns pares autoritaris que volen que sigui "tota una doneta". És en aquest moment que s'enamora i coneix l'Artur, que li porta molts regals. Però, és realment aquesta la vida que vol viure i que la fa feliç? 

La directora de l'obra, Núria Montes, explica com es preguntava "si hagués sigut una persona diferent de la que soc avui en dia, hagués tingut la llibertat de fer coses sense importar si són de nens o de nenes?". "Probablement sí", opina. I així ho ha volgut traslladar en l'obra com una reflexió: "que , tant si ets nen o nena, siguis lliure per poder ser també un adult lliure".

En una combinació de teatre, cant i dansa, i amb música creada especialment per a l'obra, dos personatges inventats per Montes acompanyen la Clementina. Són la fada del bosc i la vareta màgica, que a banda d'explicar la història, també es converteixen en els pares de la nena. Un efecte que Montes volia deixar especialment palès.. 

Per saber si la Clementina acaba cedint a les pressions del seu voltant caldrà veure l'obra, una producció de l'Escena Nacional i Somhiteatre.

S'estrena dissabte en doble sessió, a les 12 i a les 17h, al teatre de les Fontetes de la Massana, dirigida especialment al públic infantil.  

Informa: Laura Massegú
Imatge: Fernando Montero

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.