Encamp constitueix el tercer consell d'infants

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Encamp ha constituït aquest dimarts al matí el tercer consell d'infants, amb la participació dels escolars de la parròquia i els objectius d'apropar la política i el comú als més joves.

Nomenament al comú dels joves consellers, representants dels centres escolars de la parròquia.

Donant continuïtat a una iniciativa d'Unicef amb la qual es vol reforçar consciència democràtica, valors polítics, assumir responsabilitat i participar en les necessitats d'Encamp.

L'alumna de l'escola andorrana d'Encamp, Marta Crespo, creu que "és una bona idea per començar i poder aprendre coses noves sobre la nostra parròquia, així com a defensar les nostres propostes". Chloe Torres, estudiant de l'escola francesa d'Encamp, explica que la va motivar el seu germà, "que hi va ser l'any passat". 

El cònsol major d'Encamp, Jordi Torres, considera el consell d'infants "una molt bona iniciativa perquè es comencin a implicar en la vida política i coneguin el sentit de les institucions i quina és la seva funció".

A partir d'ara els consellers tenen la missió d'elaborar propostes als seus centres i traslladar el debat de les escoles al comú per ser debatudes i votades en uns mesos.

Alguns ja tenen al cap algunes qüestions. Samyra Sousa, de l'escola andorrana del Pas de la Casa demana millores per al poble i un parc per als nens de la seva edat. La seva companya, Laia Maia Quintela, proposa millores a les voreres.

El consell d'infants d'aquest any, com ja va passar l'any passat, és femení en la seva immensa majoria, un fet que contrasta amb el que acostuma a passar a les institucions polítiques adultes.

Informa: David Domingo
Imatges: Vicente Bellot

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.