Encamp tanca el segon trimestre amb un dèficit de 800.000 euros per les mesures per la Covid-19

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El consell de comú d'Encamp ha aprovat dos convenis urbanístics per a la construcció de dos edificis a l'entrada de les Bons i una plaça pública a la coberta d'un aparcament privat a la zona de l'hort de Godí. D'altra banda, la junta de govern ha aprovat la convocatòria de dos concursos per a la construcció de dos aparcaments al carrer de la Vena i al nucli antic de les Bons. El comú ha tancat el pressupost del segon trimestre amb un dèficit de 800.000 euros i un endeutament del 56%.

El comú d'Encamp ha tancat el pressupost del segon trimestre amb la liquidació d'un 11% més de la despesa prevista i un 3% menys d'ingressos, respecte del mateix període del 2019. El dèficit pressupostari, que se situa en 800.000 euros, és provocat en bona part per l'execució del pla de xoc per a les empreses, la disminució de serveis comunals i les ajudes socials, com l'ajornament del pagament de taxes i impostos. D'altra banda, l'endeutament arriba al 56%.

Tot i aquestes dades, des del comú es mostren optimistes. "Seguim en uns barems molt satisfactoris i baixos. Estem tranquils perquè hem pogut sotmetre tota aquesta càrrega a ajudar", assegura la cònsol major, Laura Mas.

També s'ha aprovat el conveni urbanístic amb el propietari de la unitat d'actuació del prat del Pont i prat de la Mola. L'objectiu de l'acord és evitar la construcció d'un edifici d'onze plantes per edificar-ne dos de cinc i set, respectivament. Agrupament Encampadà i el PS s'hi han abstingut. Als socialdemòcrates els preocupa l'impacte paisatgístic que es provocarà a la zona de les Bons."Si haguéssim estat a la majoria haguéssim fet un últim esforç per intentar que aquests edificis deixin la zona pròxima a les Bons més alliberada paisatgísticament", deia el conseller David Rios.

El consell ha aprovat un altre conveni d'edificació a l'hort de Godí. En aquest cas d'una plaça pública a la coberta d'un aparcament de gestió privada. El comú ha acceptat la proposta de la minoria del PS de vigilància i seguiment dels treballs per evitar un cost elevat de manteniment. D'altra banda, la junta de govern ha aprovat la convocatòria de dos concursos per a la construcció de dos aparcaments al carrer de la Vena i al nucli antic de les Bons. Aquestes instal·lacions afegiran a la parròquia un centenar de places per a abonats i de rotació.

Informa: Oliver Jaén
Imatge: Desirée Sala-Arxiu RTVA
Locució: Tatiana Navarro

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.