L'enderrocament de l'antic hospital costarà uns 3,5 milions i es farà entre el 2023 i el 2024

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El pressupost del 2023 preveu importants inversions per enderrocar l'antic centre hospitalari, acció que s'hauria d'acabar el 2024. D'aquesta manera es posa fi a una instal·lació que havia estat abandonada des de mitjan anys noranta. L'immoble és propietat del Fons de Reserva de Jubilació.

Així, preveu el punt i final del laboriós procés per enderrocar l'antiga clínica Santa Coloma, enderroc que hauria d'estar enllestit el 2024. El cost total serà d'uns 3,5 milions d'euros. L'any vinent es preveu una despesa d'uns dos milions per a proteccions, que inclou l'antiga residència Solà d'Enclar i uns 600.000 euros per a la part de l'enderroc que es farà al 2023. La resta del projecte, que costarà més de 900.000 euros, s'efectuarà el 2024. Entre els treballs que s'han de dur a terme hi ha la retirada de materials perillosos. A causa de l'elevada inflació en el sector de la construcció s'ha actualitzat la previsió del cost d'aquestes actuacions.

El 2020, el Fons de Reserva de Jubilació va encarregar la redacció del projecte d'enderroc, però el Comú de la capital no el va autoritzar. Demanava que es construïssin proteccions al voltant. També es van identificar materials que contenen amiant o altres elements contaminants que s'han de retirar. Ara, els comptes públics preveuen aquests treballs complexos per als anys 2023 i 2024.

Informa: Pere Moliné

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.