S'endureix la regulació dels esdeveniments i el lloguer de vehicles a la natura

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El lloguer de vehicles rodats per la natura i els esdeveniments amb menys de 300 persones que hi tinguin lloc requeriran almenys d'un professional amb formació específica. Així ho determina el nou reglament d'activitats professionals al medi ambient.

Les activitats al medi natural que puguin provocar un impacte estaran molt més regulades. És el cas d'aquelles que requereixin de la utilització de vehicles llogats, vols d'helicòpter i l'organització d'esdeveniments.

El nou reglament demana que hi hagi un professional que tingui una formació en protecció i conservació del medi natural. També preveu sancions per als que no compleixin aquests requisits.

Els professionals que portin més de 10 anys exercint aquesta activitat podran obtenir la convalidació al departament de Medi Ambient, acreditant la seva formació i assistint a una sessió informativa. Aquells que estiguin formats per l'Escola de Formació de Professions Esportives i de Muntanya que hagin superat el mòdul general d'activitats en el medi natural es consideraran aptes. La resta tenen 3 anys per fer la formació.

Un altre aspecte que es regula són les activitats audiovisuals al medi natural que hauran de disposar d'un professional amb aquesta formació específica per evitar al màxim qualsevol impacte.

Informa: Pere Moliné
Locució: Ariadna Guiu Vila
Imatges: Arxiu RTVA

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.