Enseñat creu que encara hi ha temps per buscar solucions a les pensions

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El conseller general de DA, Carles Enseñat assegura que es valoraran les propostes de la CASS per garantir el sistema de pensions i que hi ha temps per reaccionar. Ho ha dit després que el president del consell d'administració de l'entitat, Jean Michel Rascagneres, hagi tornar a alertar de la necessitat d'apujar les cotitzacions per garantir les pensions.

Carles Enseñat assegura que la CASS ha identificat els problemes en la sostenibilitat dels sistemes de pensions i sanitari i que ha proposat les mesures que poden solucionar-ho. Unes propostes, com ara l'increment de les cotitzacions, que es valoraran. Tot i així, el conseller demòcrata creu que pel que fa a les pensions, encara s'és a temps de reaccionar. Diu que s'ha de pensar "a mig o llarg termini" perquè "encara no som deficitaris".

Enseñat s'ha referit també a la negociació amb la Unió Europea. Assegura que la demanda per mantenir l'estatus sobre el tabac durant 30 anys és racional i creu que Brussel·les l'acceptarà en gran mesura, "si no al 100%, al 80 o 90". . Assegura que la visita del cap negociador europeu va servir per mostrar unitat en la necessitat de disposar d'un temps transitori llarg i que la ministra no ha fet la proposta "en fred".

El conseller demòcrata situa les eleccions generals a principi de 2019. Contràriament al que va afirmar el liberal Jordi Gallardo, creu que el Govern no tindrà problemes per complir la regla d'or i presentar i aprovar el pressupost del 2019.

Entrevista completa al conseller de DA Carles Enseñat a l'Ara i Aquí:



Informa: Ana Alamán
Imatge: Xavi Fajardo
Locució: Yasmina Canedo

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.