Es desborda el riu d'Aixirivall a Sant Julià de Lòria

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Les fortes pluges registrades aquesta tarda han afectat de manera important la població de Sant Julià de Lòria amb el desbordament del torrent d´Aixirivall al seu pas pel centre del poble. Desbordament que ha deixat imatges espectaculars i que també s´ha endut el mur de l´oficina de turisme situada a l´encreuament entre el centre de la població i la carretera de la Rabassa. 
Aixó ha provocat el tancament de la carretera que també ha afectat un grup de turistes i treballadors de Naturlàndia. A hores d´ara s´estan duent a terme les tasques de neteja i es mantindrà la vigilància a la zona per evitar que la situació es torni a produir per la inestabilitat del terreny i la gran acumulació de fang i troncs que encara hi ha a la part alta del riu.

Poc després del desbordament del riu s´ha convocat un comitè de crisi amb el Govern, protecció civil, bombers i policia, per acordar els punts a seguir després dels fets. I és que el terreny ha quedat molt afectat i se n´ha de fer el seguiment per evitar més despreniments després de la gran acumulació de troncs i fang. Les tasques de neteja han començat tan bon punt s´ha reduït el volum d´aigua. La porioritat ha estat durant tota la tarda el desallotjament dels turistes i treballadors de Naturlàndia que s'han vist atrapats pel tancament de la carretera. 

Gil també ha informat del tall de carretera de la Peguera a causa d'una esllavissada de terra. Les autoritats també han informat que els habitatges situats a Aixirivall i a la urbanització Costa de Nagol ja no tenen subministrament d´aigua. Adverteixen que en cas que alguna de les llars en tingui que no en begui perquè l´aigua no és potable.

Informa: A.Pifarré/X.Palma      Imatges: Josep M. Garcia

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.