Es manté la venda de palmes i palmons

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La tradició catòlica marca la proximitat de la Setmana Santa amb el Diumenge de Rams. Demà es beneiran centenars de fulles de palmes i de llorer que, aquesta setmana, han omplert les floristeries.
Les fulles de palmera que segons els evangelis van donar la benvinguda a Jesús de Natzaret a Jerusalem, són l'origen de les palmes o palmons que els catòlics regalen als seus fillols; fulles de palmera que creixen lligades i sense llum per agafar aquest color groguenc i que, en el cas de les palmes, es trenen a mà per convertir-se en autèntiques artesanies. Provinents del sud d´Espanya, els encàrrecs dels padrins han omplert les floristeries per mantenir viva aquesta tradició.Malgrat la situació econòmica i el volum de nens no practicants, el nombre de vendes no ha suposat cap baixada de la demanda pero sí de preus. Per no fallar a la cita del Diumenge, es busquen palmes menys elaborades i, per tant, més barates.Si els nens ja disposen de les palmes que, seguint la tradició, adornaran amb llaminadures o rosaris de dolços, els grans es preparen amb petites palmes de solapa i les fulles de llorer que s'han de beneïr demà convertint les palmes en signes de protecció i el llorer, en caldo per a les famílies.Informa: Toni Vila Imatge: Lluís Calvo
Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.