Es reobre el debat sobre l'esquí de muntanya a les estacions

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La mort, divendres passat, d'un esquiador de muntanya de 39 anys a Arinsal, que va topar amb el cable d'una màquina trepitjaneu a les deu de la nit, ha revifat un debat que ja fa temps que s´arrossega. Es tracta de l'encaix entre les diferents activitats que es practiquen a l'hivern a les estacions.

Treballadors i responsables de les estacions insisteixen que algun incident es veia venir. I és que l´interès creixent per l´esquí de muntanya fa que es produeixin situacions en què s'arriba a riscos que es podrien evitar. Per exemple, la pràctica de l'esquí de randonnée en hores nocturnes a les estacions, quan les màquines treballen per trepitjar les pistes i, moltes vegades, s'arrosseguen amb cables lligats molt lluny i el perill no és advertit pels esquiadors.

Els actors implicats: estacions, maquinistes i esportistes no volen pronunciar-se encara, per respecte al dol de la família i al conductor de la màquina involucrada. Tot i així el debat ha tornat a estar d´actualitat amb el tràgic accident d´un esportista molt experimentat. Amb una investigació de la policia encara oberta per aclarir les causes de l'accident és aviat per prendre decisions, però les estacions estan d´acord en què s'ha de treballar per garantir una protecció de tots els implicats perquè això no torni a passar.

El debat comportarà polèmiques: els esportistes insisteixen que no es pot prohibir l'accés a la muntanya; els espais naturals són de tots, diuen, però les estacions, que tenen concessions per explotar-los, entendrien que, si el sentit comú dels esportistes no és suficient, s'hauran de prendre mesures per regular l'activitat i evitar que es repeteixin conseqüències com aquesta.

Informa: Jordi Domingo

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.