Escaldes-Engordany tindrà per al 2022 un pressupost més "auster" de més de 33 milions d'euros

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Escaldes-Engordany tindrà un pressupost de 33 milions d'euros per a l'any vinent. Uns comptes més austers que aquest any condicionats per la pandèmia. La minoria no accepta les prioritats del comú i critica que moltes de les inversions no s'acabin fins al 2023. 

Per a l'any vinent, els projectes destacats d'inversió són Caldes, el multifuncional, la construcció d'un pàrquing al costat de l'església i la segona planta de la llar de jubilats, que sumen gairebé 8 milions d'euros.

També es durà a terme l'aparcament de l'Obac, tot i que serà de caràcter público-privat i, per tant, el comú no s'haurà d'endeutar per tirar endavant aquestes 400 places de pàrquing. La signatura amb els propietaris ha tingut lloc aquest dijous al matí.

La minoria d'Escaldes-Engordany critica que molts dels projectes no s'acabin fins al 2023 i insinua que la majoria ho pot fer amb cert caràcter electoralista. 

La cònsol major de la parròquia, Rosa Gili, ha destacat que "nosaltres ens hem presentat amb un programa sabent que teníem quatre anys de mandat i així ho hem planificat". 

Per la seva banda, el conseller de la minoria, Jordi Vilanova, ha posat d'exemple com a projecte que s'allarga en el temps la reforma de la llar de jubilats, "que ha d'acabar el 2023, que és curiosament l'any de les properes eleccions". 

Des de la minoria també s'ha criticat l'augment en la despesa de personal, que passa a ser d'11 milions per a l'any vinent. El comú l'ha justificada per la necessitat que es pugui contractar un nou arquitecte per agilitar projectes. 

Informa: Ariadna Guiu Vila
Imatges: Sergi Linares

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.