L'escola inclusiva andorrana, un model per als països iberoamericans

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

L'èxit d'Andorra amb l'experiència de l'escola inclusiva pot ser un bon model per al conjunt de països de la Comunitat Iberoamericana. Així ho ha assenyalat la secretària general en l'obertura de la segona reunió iberoamericana de ministres d'Afers Socials. Representants dels 22 estats es reuneixen fins demà per avançar en el drets de les persones amb discapacitat. 

És la primera reunió que acull Andorra des que ostenta la secretaria pro tempore de la Cimera Iberoamericana. Al damunt de la taula, una qüestió que tothom considera de vital importància: la innovació i la inclusió en l'àmbit de la discapacitat.

Un treball conjunt de dos dies per avançar cap a una societat més normalitzada i on el Principat pot ser exemple del model d'escola inclusiva per a tothom.

El ministre d'Afers Socials, Habitatge i Joventut, Víctor Filloy, remarca que "és la primera vegada que es tracta aquest tema en l'àmbit iberoamericà". En aquest sentit preveu "que ens aportarà un coneixement transversal que serà molt enriquidor perquè cada país té les seves experiències, i la seva visió de la discapacitat i la inclusió". Destaca que "Andorra com a país pot aportar una certa experiència en l'àmbit educatiu".

Un argument que comparteix la secretària general iberoamericana Rebeca Grynspan, per qui "l'èxit que Andorra ha tingut en la inclusió en diferents escoles i sistemes educatius és una experiència de la qual hem d'aprendre tots".

Seguint el lema de la Cimera, "Innovació pel desenvolupament sostenible", la secretària general iberoamericana ha assenyalat la importància d'innovar, també, en l'àmbit cultural i del desenvolupament humà. I sobretot de fer-ho conjuntament a través d'acords internacionals, ja que "la capacitat de cooperar és el que dona potència".

A la sessió inaugural, el cap de Govern ha volgut remarcar que la sostenibilitat social és igual d'important que l'econòmica i mediambiental. D'aquesta segona reunió de ministres d'Afers Socials n'ha de sortir una declaració per a la Cimera de caps d'estat i de govern de l'any vinent.

El ministre Filloy ha recordat que des d'Andorra s'estan fent esforços en matèria d'inclusió en l'àmbit laboral per recollir-los en els àmbits legislatiu i reglamentari.

Informa: Laura Massegú
Imatge: Jordi Seabra

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.