Els escolars d'Escaldes-Engordany netegen l'entorn del llac d'Engolasters sorpresos per la quantitat de deixalles acumulades

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Més de 200 alumnes del les escoles d'Escaldes-Engordany han netejat aquest matí els boscos de l'entorn del llac d'Engolasters. S'han sorprès de la quantitat de deixalles acumulades i demanen més respecte pel medi natural.

El comú d'Escaldes-Engordany ha organitzat una sortida de més de 200 escolars a l'entorn del llac d'Engolasters per netejar els boscos i participar en altres tallers, com pesca, preparació de mobiliari amb els mateixos troncs del bosc o la interpretació de la senyalització.

Netejar el bosc era una de les demandes de l'últim Consell d'infants. Els nens s'han sorprès de l'elevada quantitat de deixalles que hi han trobat i pensen que cal més civisme per part dels visitants. Expliquen que han trobat "molts plàstics i cigarretes, algun envàs de vidre i moltes bosses". Un altre alumne creu que "fan falta més papereres" però creu que la gent s'ha d'adonar del què està fent". Un argument que comparteix un company seu, qui indica que "per cada metre que fèiem hem trobat brossa". "La gent és molt bruta i hauria de prendre consciència que fa mal a la natura", ha conclós.

La sortida és una de les activitats que organitza el comú en el marc de la Setmana del medi ambient. Des de l'any passat el manteniment dels parcs i jardins de la parròquia es fa sense productes tòxics i el conseller de Medi Ambient del comú, Didier Aleix, en fa un balanç positiu.

El comú d'Escaldes-Engordany, amb el d'Encamp i FEDA, esmerça cada cop més recursos en el manteniment de l'entorn del llac d'Engolasters perquè estigui en les millors condicions. Ara s'hi estan instal·lant una nova caseta d'informació i més lavabos.

Informa: Gerard Gort
Imatges: Anna Romagosa

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.