Les escoles hauran de pagar drets d'autor per utilitzar material musical

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Per primer cop els centres educatius hauran de pagar una quota per l´ús de material musical. S´aplicarà a l´inci del nou curs escolar, i serà de poc més d'un euro per alumne i curs. La Societat de Drets d'Autors i Drets Veïns (SDADV) considera que és una quantitat simbòlica, uns 11.000 euros. La voluntat no és recaptatòria, sinó pedagògica, per educar els centres sobre els drets d'autor.

Al setembre els centres educatius pagaran un euro i tres cèntims per alumne a l'SDADV per l´ús de material musical durant el curs escolar. Una quantitat anual que no s´havia pagat mai abans.

L´ens qualifica de "simbòlica" aquesta xifra, pactada amb el ministeri d'Educació. La voluntat no és en cap cas recaptatòria, sinó de conscienciació entre els més joves sobre els drets d´autor.

L'SDADV pactarà amb els centres, en una reunió tot just abans de l´inici del curs, com fer pedagogia a les aules sobre el tema. Es plantegen tallers, xerrades o, fins i tot, exemples pràctics, sempre amb un objectiu didàctic.

En l´assemblea d´aquesta setmana també s´ha posat de manifest l´increment progressiu de la recaptació que es destina a royalties, que per l´any que ve es preveu que sigui el 58%.

En paral·lel, disminueixen les despeses de funcionament de l´entitat. Durant l'últim exercici, el del 2017, l´entitat ha repartit 28.000 euros en subvencions a artistes del país. Una quantitat que, destaca, creix any rere any gràcies a l'increment de la recaptació per drets d´autor que, l'any passat, ja va sobrepassar els 200.000 euros.

Informa: Jordi Cama

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.