Els escudellaires de la Massana sumen nous voluntaris i cuiners professionals

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Servir escudella sense parar. Fins a 1.200 racions se n'han repartit aquesta tarda a la plaça de les Fontetes de la Massana, una parròquia que està de festa. Sant Antoni Abat n'és el patró.

Aquest divendres al matí, la Confraria d'Escudellaires ha donat la benvinguda a set nous membres, dos dels quals són cuiners: Albert Formenti, xef de l'Hotel Coma d'Ordino, i Alí Aouraghe, de la Borda Raubert, que han rebut la simbòlica cullera de cofrare. I ja s'han posat mans a l'obra.  

Tant Formenti com Aouraghe han destacat el caràcter festiu de la tradició i l'oportunitat de coincidir amb altres col·legues de feina amb qui es veuen poc sovint.

El cap d'escudellaires, Josep Maria Troguet, ha destacat que cuiners de la seva categoria formin part de la Confraria, igual que el paper que fan els voluntaris. Ha recordat que el secret de l'escudella massanenca és que no hi posen "cap greix".

Les olles han començat a treure fum de matinada.  40 gallines, 70 quilos de patates, 1.200 racions de botifarra, verdures... No hi ha faltat res per donar gust a l'escudella. Hores de treball per satisfer els paladars més exigents.

Informa: Sergi Cano
Imatges: Vicente Bellot-Desirée Sala

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.