L’acord d’associació amb la UE ajudarà a estructurar els reptes econòmics de tota la zona pirinenca

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

L'acord d'associació amb la Unió Europea ajudarà a vertebrar reptes econòmics no només a Andorra, sinó a tota la zona pirinenca i als seus 200.000 habitants. Ho ha dit el cap de Govern en la clausura de la 30a edició de la Trobada Empresarial al Pirineu, on també ha assistit el ministre de Foment espanyol José Luís Ábalos.

El cap de govern Xavier Espot i el ministre de Foment espanyol José Luís Ábalos han estat els encarregats de clausurar la trentena Trobada Empresarial al Pirineu. En el seu discurs, Espot ha assenyalat Andorra com un motor de la regió pirinenca amb més de dos-cents mil habitants i ha dit que amb l'acord d'associació amb la Unió Europea que s'està negociant vol ser també l'eix vertebrador de la zona en els reptes econòmics de futur.

El cap de Govern ha dit també que el repte de les empreses catalanes i andorranes del territori pirinenc és que mirin més enllà del seu cercle més immediat. Espot també ha parlat de l'aeroport d'Andorra-la Seu com a porta del país al món. Durant la tarda les start ups i l'agenda 2030 pel desenvolupament sostenible han centrat les ponències d'activitat en aquesta trentena Trobada.

Precisament pel que fa al baròmetre i valoració de resultats, un 64% dels empresaris assegura tenir polítiques de sostenibilitat a les seves empreses davant d'un 20% que no. I sobre si els diferents cicles electorals poden impactar en els seus negocis, poc més d'un 40% es mostra neutre mentre que gairebé un 30% assegura que els pot impactar positivament.

La gran majoria d'empresaris té perspectives de créixer en la facturació d'aquest 2019 i de crear llocs de treball a curt termini. Com a novetat d'enguany i atès que la trobada ha estrenat aplicació, l'enquesta del baròmetre s'ha fet a través d'aquest sistema.

Informa: Laura Massegú
Imatge: Vicente Bellot

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.