Espot defensa que el TC avala les línies mestres de la reforma de la funció pública tot i tombar-ne dos articles

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El cap de Govern creu que algunes modificacions legislatives menors seran suficients per a salvar la inconstitucionalitat de dos dels articles de la llei de la funció pública. Obre la porta a introduir-hi altres millores, però subratlla que el Tribunal Constitucional ha avalat les línies mestres. Ho ha dit després d'entrevistar-se amb el copríncep a la Seu.

Després d'examinar la sentència del Tribunal Constitucional sobre la llei de la funció pública, Xavier Espot destaca que tan sols dos dels múltiples articles recorreguts pel PS i Liberals han estat declarats inconstitucionals.

Interpreta que amb algunes "modificacions legislatives menors" n'hi haurà prou per a salvar el text perquè "l'estructura, les línies mestres i qüestions principals han estat validades pel TC". Considera que només caldria precisar-hi en major mesura tant el comitè tècnic de selecció com la jornada i l'horari laboral.

Afegeix que manté la porta oberta a introduir-hi més millores petites si es constata que fa falta, però defensa que "cal donar una oportunitat" a la llei. Vaticina que amb el temps s'evidenciaran les virtuts de la norma i, "si en el marc del desplegament constatéssim que hi ha altres aspectes que han de ser retocats, ho farem".

L'endemà de jurar el càrrec, Xavier Espot ha fet la seva primera visita institucional com a cap de Govern al copríncep episcopal.

Ha estat just després d'entrevistar-se amb l'arquebisbe quan s'ha referit a la sentència del Constitucional. També ha reiterat la voluntat de concretar al més aviat possible la composició del Consell de Ministres. No s'atreveix a posar-hi dia, però assegura que serà la setmana que ve. Espot ha valorat la trobada amb Joan-Enric Vives com a molt cordial i ha manifestat que en el seu transcurs han tractat qüestions de caràcter general. Diu que ha pres bona nota dels consells del copríncep en aquest inici del mandat, tenint en compte la seva experiència acumulada en afers d'estat.

Informa: Gerard Gort
Imatge: Anna Ginestà

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.