El cap de Govern nega tensions en la coalició pels afers Chato i Minoves

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Xavier Espot dona per tancades les polèmiques al Govern entorn del secretari d’Estat d’Economia i el nomenament de Juli Minoves com a ambaixador. A Ràdio Nacional ha dit que la crisi ha reforçat el pacte de Govern. També ha parlat de les reunions de poble per informar sobre l’acord d’associació I del pacte d’estat amb les forces de l’oposició.

Sobre Chato, ha dit que havia explicat clarament per què el secretari d'Estat d'Economia es manté al càrrec i confirma que ha estat una bona decisió tot i ser conscient que una grna part de la ciutadania pugui no entendre-la. "La meva obligació, defugint de proteccionismes, és intentar ser just".  “No tot s’ha de resoldre des d’un punt de vista polític sinó introduir criteris de justícia i equitat. No hi havia motius suficients pel cessament. No ha defraudat la CASS ni ha incomplert la llei, ha estat una infracció administrativa”.

Respecte Minoves, ha assegurat que "no serà ambaixador i, de fet, no hi havia cap decisió ferma” i ha agraït al ministre Jordi Gallardo haver posat el pacte per sobre dels noms

L'acord d'associació amb la UE és un dels cavalls de batalla de l'executiu de Xavier Espot, que diu que ha de ser més transparent. Per això treballa en un calendari de reunions de poble obertes a tota la ciutadania per informar i respondre totes les qüestions d'un acord que es podria tancar en dos anys. Reunions on seran presents tant el secretari d'Estat Landry Riba com ell mateix i que buscaran el suport al referèndum postnegociació.

Espot considera que "hi ha un nivell de desconeixement molt elevat, no només pel que significa sinó quant als detalls concrets de la seva evolució". Afirma que "és una qüestió que hem de revertir de seguida".

També ha parlat del pacte d'estat amb les forces de l'oposició i de la necessitat d'anar a Europa units. Ha reiterat que les negociacions les farà el Govern i que la presència dels grups de l'oposició a l'equip negociador serà decisió de la Unió.

L'habitatge és una altra de les prioritats del Govern, que haurà de treballar amb la resta d'agents, com els comuns, a qui demanarà col·laboració un cop passades les eleccions.

Entrevista completa al cap de Govern Xavier Espot a l'Ara i Aquí

Informa: Anna Pifarré
Imatge: David Ramos - Arxiu RTVA
Locució: Yasmina Canedo

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.