Espot prem l'accelerador per tancar els pactes d'Estat amb l'oposició

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El cap de Govern es reunirà dimecres amb el líder de Terceravia, Josep Pintat, per aprofundir en el pacte d'Estat per a l'acord d'associació amb la Unió Europea. A banda d'Europa, Xavier Espot vol articular també d'immediat amb les forces polítiques de l'oposició consensos al voltant de la reforma de les pensions i del sistema sanitari.

Reunió amb Pintat aquesta setmana i amb el socialdemòcrata Pere López per a final de juliol o principi d'agost.

A Espot li agradaria que el pacte estigués signat al setembre. Hi ha un esborrany embastat i es compta amb les aportacions de l'oposició.

Tres quarts del mateix en el pacte de les pensions. Ja es treballa en l'esborrany. A l'octubre la CASS farà públic un estudi actuarial i es vol aprofitar el moment per intentar tancar l'acord.

Amb el tercer pacte, sobre salut pública, el ministre Joan Martínez ja s'ha reunit amb l'oposició i el cap de Govern diu que hi ha punts de coincidència. Els tres temes són prioritat de l'executiu. "Ja fa setmanes que hi estem treballant sense esperar que s'esgotin els 100 dies de gràcia", ha remarcat Espot.

Espot també va analitzar els primers passos del Govern de coalició. Valoració del tot positiva en què es vol "remetre als fets". Ho compara amb l'experiència d'altres països amb governs de coalició "en què des d'un inici començava a haver declaracions contradictòries" i destaca que de moment "no n'hi ha hagut massa". "El millor senyal és que tots anem a l'una", declara posant en relleu "la feina prèvia de construcció d'un programa polític consensuat per a un full de ruta del qual no ens apartem".

L'executiu tripartit també ha començat a estructurar els pressupostos del 2020. Rigor, limitació del dèficit i prioritzar la despesa pública per a projectes estratègics són algunes de les premisses principals.

Informa: David Domingo
Imatges: Kevin Ribeiro
Locució: Yasmina Canedo

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.