Espot reconeix limitacions per resoldre el problema dels lloguers però creu que les mesures en pal·liaran la manca

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El Govern creu que si bé aquestes mesures no resoldran completament el problema de l´habitatge, sí que paliaran la manca de lloguer. El ministre d'Afers Socials, Justícia i Interior ha apel·lat al realisme i ha rebutjat limitar el preu del lloguer. Xavier Espot afirma que és una mesura populista que agreujaria encara més l´oferta de pisos de lloguer perquè construir-ne no seria atractiu.

"Els responsables polítics hem de fer el possible per trobar solucions, però també hem de ser molt clars, molt transparents i no generar espectatives que després es puguin frustrar", insisteix el ministre d'Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot. Espot argumenta que "vivim en una economia de mercat i, per tant, les possibilitats que des dels poders públics tenim per incidir en qüestions com l'habitatge tenen determinades limitacions, evidentment". Això sí, assegura que "tenim forces palanques al nostre abast."

El ministre ha insistit que la mesura no busca la recaptació però creu que farà inclinar la balança "a un costat o a l'altre".

Informa: Andrés González-Nandín
Imatges: Kevin Ribeiro

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.