Espot replica al raonador i reivindica la feina feta en habitatge social

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

L´executiu comparteix amb el raonador del ciutadà la necessitat de pisos socials, però considera que no hi ha hagut inacció. El ministre Xavier Espot ha reivindicat la feina feta els darrers anys.

El titular d´Afers Socials assegura que el Govern és sensible a la problemàtica i conscient que cal ampliar el parc d'habitatge social, però nega que Andorra no hagi millorat. "Discrepo d'una afirmació que crec que va fer d'una forma molt taxativa i que no s'ajusta a la realitat del país", assegura negant que Andorra no disposi d'habitatges socials.

Espot afegeix que amb els darrers convenis que s´han signat el nombre de pisos amb un lloguer més assequible augmentarà a cinquanta-dos.

Pel que fa als comuns, la cònsol d'Andorra la Vella, Conxita Marsol, esmenta les iniciatives comunals dels pisos de Jovial i de l'hostal Calones, però considera que la competència és del Govern. El mateix exposen els cònsols de la Massana i Ordino, David Baró i Josep Àngel Mortés, que s'han posat a disposició del Govern per treballar-ho. Baró apunta a la possibilitat de "cedir un espai o terreny" per veure com es poden incentivar aquests habitatges.

En la presentació de l´informe del 2017, el raonador va avançar que la problemàtica de l´habitatge i l'augment del preu del lloguer és una de les preocupacions principals que li trasllada la ciutadania.

Informa: David Domingo/Rosa Alberch
Imatge: Sergi Linares

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.