Estrena de la sardana "Dansaires andorrans" i homenatge a Daniel Areny a la festa major de Sant Julià

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Les sardanes han estat les protagonistes del matí de diumenge de la festa major de Sant Julià de Lòria. Això sí, de la mà de l'Esbart Laurèdia i d'un nom propi, el de Daniel Areny, compositor de la sardana que han coreografiat i que ha rebut un homenatge sorpresa al bell mig de la plaça Major.

La plaça Major de Sant Julià de Lòria ha estat l'escenari de l'estrena de la sardana de punts lliures "Dansaires andorrans". És un encàrrec que el seu compositor, Daniel Areny, va fer a l'Esbart Laurèdia durant la cloenda dels 25 anys del Centre Cultural. La coreografia, obra del director de l'entitat, està pensada perquè, a partir d'ara, la pugui ballar tothom.

L'exhibició ha servit per homenatjar el mestre Areny, un puntal de la cultura popular a la parròquia laurediana.

Tot i que ha compost un ventall de cançons tradicionals, "Dansaires andorrans" és l'única sardana de Daniel Areny, dedicada precisament a la Coral Rocafort, que a punt de fer 80 anys encara dirigeix. Aprofitant el reconeixement sorpresa, des del comú l'han animat a escriure'n una altra, tot i que ha assegurat que ara necessita tranquil·litat.

El desig d'Areny és ara que la sardana acabi essent, algun dia, patrimoni immaterial de la Humanitat per la Unesco.

Per altra banda, els bastoners de l'Esbart Laurèdia, tal com ja han fet en anys anteriors amb altres grups, estrenaran demà, durant el concert d'Oques Grasses, un ball propi amb la cançó "Fullar Sempre". 

Informa: Laura Massegú
Imatge: Guillem Casal

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.