L'evolució de la Covid-19 un any després: de més d'un miler de casos actius a menys de 100

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Segons les darreres dades de Salut, actualitzades dimarts, els casos actius han baixat a 64, un descens important respecte de les xifres diàries de la darrera setmana, i l'hospital continua sense cap ingressat relacionat amb el virus. L'última setmana s'han fet més de 2.000 proves diagnòstiques, és a dir, TMA i PCR.

Són dades que disten molt de les que teníem fa un any. Una de les xifres clau són els casos actius, que el 12 d'octubre de 2020 superaven el miler. A més, a l'hospital hi havia 26 pacients ingressats amb coronavirus, 5 dels quals a l'UCI. A l'àrea d'hospitalització del Cedre hi havia 9 residents de Salita. Fa un any es feien prop de 5.000 proves diagnòstiques més a la setmana.

A aquesta millora de la situació és evident que hi ha contribuït molt la vacunació. S'han administrat prop de 106.000 dosis i ara la vacunació avança amb un ritme molt més lent.

Més del 75% de la població de més de 16 anys ja té la pauta completa

El 78% de la població de més de 16 anys ha rebut almenys la primera dosi i més del 75, la pauta completa. Mentrestant, ja s'han inoculat 278 dosis a col·lectius vulnerables.

Des del mes passat, el nou centre de vacunació a l'hospital està actiu, en dies amb poques cites per vacunar-se. L'objectiu de les autoritats sanitàries és aconseguir el 90% de la població immunitzada.

Reaccions adverses greus: menys d'un 1%

Fins al 31 d'agost, de les prop de 96.000 dosis administrades, es van registrar 615 reaccions adverses posteriors a la vacunació. D'aquestes, 7 es van ser greus amb símptomes diversos com tromboembolismes pulmonars, accidents cerebrovasculars, reaccions neurològiques i reaccions anafilàctiques, és a dir, reaccions al·lèrgiques greus. El percentatge de reaccions adverses greus representa menys d'un 1% del total.

Informa: Redacció-Oliver Jaén

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.