Les exigències del Moneyval acceleren el calendari legislatiu

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El Consell General haurà de debatre, en poc més d´un mes, tres modificacions legislatives en matèria de lluita contra el blanqueig de diners. L'objectiu és poder superar la quarta avaluació del Moneyval al setembre. L´organisme antiblanqueig del Consell d´Europa ja va avisar Andorra que li exigiria mesures molt més dures contra el blanqueig per passar el següent examen arran del 'cas BPA'.
El Govern ha presentat avui tres modificacions de llei: la del Codi Penal, la de Cooperació Penal Internacional i la que regula les asseguradores. Totes per endurir les mesures de prevenció i sanció del blanqueig de diners i perquè els delictes financers també siguin aplicables a les assegurances. Uns textos que s´entraran al Consell General per la via d'urgència per ser votats al juliol.Jordi Cinca, ministre portaveu : "En la mesura del possible assegurar la seva tramitació i posterior aprovació abans de finals de juliol i assegurar-nos que quan Andorra passi el tercer "follow up" de la quatra avaluació prevista per setembre pugui anar amb aquests deures anunciats i aprovats i en vigor," Arran del 'cas BPA', l'organisme del Consell d'Europa ja va avisar que seria més exigent en l'avaluació del setembre.En relació al banc, Cinca ha afirmat que per ara no s'ha plantejat que el sector financer andorrà pugui dependre del Banc Central Europeu ja que no és membre de la Unió Europea. Sobre la possibilitat de crear un banc centra andorrà, ha dit que és un possibilitat que, de ser necessària, ja s'explorarà.Informa: Andrés González-Nandín Imatge: Lluís Calvo Locució: Jordi Lorente
Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.