Un expert exposa la història de la vinya a Andorra

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Per què hi havia vinya a Andorra fa segles? Quan va estar a punt de desaparèixer? Són algunes de les preguntes que ha respost Alan Ward en el marc de la conferència "La vinya a Andorra", organitzada per la Societat de Ciències.

Enginyer, doctor en societat de la informació i professor de batxillerat a l'escola andorrana, Ward ha analitzat el paper històric de la vinya al Principat. Fins i tot n'hi va arribar a haver a Canillo. Però a principi del segle XX la vinya va tocar fons.

Explica com "només en quedaven restes just a la frontera amb el riu Ruber, però no servia per gran cosa, només per fer panses". Afegeix que "des de llavors les temperatures han pujat molt" i valora que productors d'Andorra estiguin recuperant-ne el cultiu.

Informa: Andrés González-Nandín
Imatge: Sergi Linares

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.