La FAAD demana la codificació del certificat de discapacitats

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Ocultar el certificat de discapacitat el menyscabament que pateix una persona és una de les reclamacions que la FAAD fa uns mesos ha posat sobre la taula del Ministeri d'Afers Socials. La idea és protegir la intimitat de la persona en un país petit on, tal com denuncia l'organització, el boca-orella és molt perjudicial.

Quan una persona ha de mostrar el certificat de discapacitat a una empresa o entitat pública ensenya, a ulls de tothom, el grau i quina discapacitat té. Un gest que per a molts és violent i envaeix la intimitat personal. És per això que la Federació Andorrana d'Associacions amb Discapacitat ha demanat al Ministeri d'Afers Socials la codificació del certificat, per evitar aquestes situacions.

Amb les eleccions pel mig i la dimissió de l'aleshores ministre, Xavier Espot, ha deixat el tema en espera. Tot i això, fonts ministerials han assegurat a l'entitat que un cop celebrats els comicis i un cop hi hagi nou titular del ministeri la problemàtica es resoldrà i s'atendrà la demanda de la FAAD. Un fet que des de l'associació es valora molt positivament.

En una altra línia d'actuació, l'organització ja treballa per presentar una nova targeta pròpia de la federació que doni cobertura a tots els afiliats de les vuit entitats associades amb avantatges econòmics en entitats públiques i privades. La idea és presentar-la aquest proper 25 d'abril coincidint amb la 1a gala solidària del Dia nacional de les persones amb discapacitat.

Informa-Imatge: Agència ANA

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.