Es faran testos d'anticossos de la Covid-19 a tota la població

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Es faran testos d'anticossos de la Covid-19 a tothom. Ho ha decidit el Govern seguint el consell d'un grup d'experts. Els testos començaran d'aquí a dues setmanes i serviran per determinar quan es podria començar a recuperar l'activitat. El ministre de Salut vaticina que al maig es podrien reobrir algunes empreses.

El ministre de Salut ha avançat que l'estratègia per poder anar recuperant l'activitat en alguns sectors passa per fer testos d'anticossos de la malaltia a tota la població, cosa que permetrà que alguns que ja hagin superat la malaltia es puguin incorporar gradualment al seu lloc de treball. Els testos es començaran a fer en dues setmanes.

Martínez Benazet es declara molt prudent a l'hora de posar dates, però ha deixat anar que a mitjan maig potser es puguin reobrir alguns sectors. Amb aquest estudi s'espera "tenir una idea per anar obrint activitats i sectors" encara que també s'ahurà de tenir en compte l'evolució de la corba de contagis.

L'anàlisi poblacional permetrà saber qui ja no pot contagiar la malaltia i serà una eina per anar decidint quins sectors poden recuperar l'activitat.

També servirà per anar recopilant informació sobre com actuar en el futur si a la tardor torna a propagar-se el coronavirus.

L'estudi el pilotarà un grup d'experts, entre els quals hi ha l'assessor del Govern Oriol Mitjà.

Informa: Gerard Gort
 

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.