FEDA invertirà 5 milions d'euros en l'ampliació de la xarxa de calor de Canillo

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

FEDA ampliarà la xarxa de calor de Canillo, que passarà dels quatre quilòmetres actuals als set i mig. S'invertiran 5 milions d'euros i permetrà ampliar a 80 els edificis que se'n beneficiaran.

La xarxa arribarà a Ransol i el Tarter per la part baixa de la parròquia i fins a Soldeu per la zona alta. Actualment, 30 edificis es beneficien de la xarxa de calor i amb l'ampliació seran vuitanta, xifra que elevarà a un total de 2.800 les llars connectades a la xarxa de calor.

El director de FEDA Ecoterm, Jordi Travé, detalla que el conveni "no es limitatiu" i que, per tant, és pot ampliar a altres zones. Amb tot, explica que s'ha centrat "sobretot a les zones que hi havia més interès o on la gent ens havia demanat amb més insistència la possibilitat de fer arribar la xarxa de calor, però no ens limitem. Ara ja estem cobrint tota la part de Soldeu-el Tarter i estem anant fins a Ransol".

Projectes similars es realitzen en altres zones del país i són indispensables per aconseguir una energia més sostenible. La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat en funcions, Sílvia Calvó, recorda que "aquests primers projectes s'allunyaven de la missió tradicional de FEDA i van tindre reticències, però crec que avui amb aquest projecte queda demostrat que eren indispensables".

La inversió ascendeix a 5 milions d'euros i permetrà ampliar fins als 7 quilòmetres i mig el recorregut de la xarxa. Les obres s'iniciaran enguany, aprofitant els treballs d'embelliment al nucli antic a la zona de Soldeu. Es preveu finalitzar-les al 2027.

Informa: Joan A. Sarmiento
Imatges: Kevin Ribeiro

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.