FEDA preveu apujar d'un 1,5% la factura de la llum

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

FEDA preveu que la factura de la llum s'encareixi el 2014 un 1,5% de mitjana, un punt per sobre de l'augment previst de l'índex de preus al consum. El pressupost de FEDA explica que la pujada hauria de ser major, cosa que no succeirà per l'actual context de crisi. La companyia elèctrica funcionarà amb un pressupost d'uns 75 milions d'euros, un 5,5% menys que enguany.

FEDA importa el 86% de l'energia que es consumeix. La resta, un 14% es produeix a Andorra. Gairebé tota l'energia es genera a la central hidroelèctrica, i de manera més residual, també en produeix el Centre de Tractament de Residus.

Com que la majoria de l'electricitat s'importa, FEDA està condicionada pels preus que imposen els productors elèctrics dels estats veïns. Per això, els eixos principals del pressupost de FEDA per al 2014 es basen a continuar donant suport al desenvolupament energètic, dotant el país d'infraestructures més potents per importar energia i invertint en noves fonts de producció.

Enguany ja s'han iniciat les obres de construcció de la central de cogeneració de Soldeu, que es preveu que el 2015 pugui subministrar calor a tot el poble de Soldeu i, alhora, comenci a generar electricitat. Això permetrà incrementar la producció nacional un 20%. De manera paral·lela, l'any vinent començarà la construcció d'una segona central a la Comella.

Els nivells d'inversió de la parapública es xifren en uns 23 milions d'euros anuals durant els propers quatre anys. Les arques de l'estat rebran, a través de FEDA el 2014, dos milions d'euros, un 11% més que enguany.

Per a l'any vinent es preveu cobrir cinc de les vuit jubilacions que hi haurà a la parapública, i es traslladrà l'oficina de Clara Rabassa fins a la seu del Consell General.

Informa: Xavi Palma

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.