FEDA treballa en un projecte d'aerotèrmia al Clot d'Emprivat

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Seguint la línia de potenciar les xarxes de calor, FEDA vol desenvolupar un projecte d'aerotèrmia a la zona del Clot d'Emprivat. El projecte es va començar a gestar el 2008 i tot el sistema de canonades ja està preparat per desenvolupar-lo. El projecte d'aerotèrmia permetria obtenir aire fred i calent i hauria d'abastar les noves construccions previstes a la zona. Ara FEDA està copsant l'interès que el projecte tindria entre els promotors dels edificis i no descarta ampliar-lo a altres zones de la parròquia.

El projecte encara no té data de culminació i dependrà de la demanda que hi hagi de les noves edificacions. Aquest divendres l'han presentat el director general de FEDA i el comú d'Escaldes que el 2008 va preveure la construcció de les galeries per fer passar les canonades.

La voluntat és desenvolupar un projecte d'aerotèrmia que permet transformar l'aire en fred o calent i fer-lo arribar a les llars. Un projecte pensat per a les noves edificacions amb moltes finestres on per tant l'arribada d'aire fred serà necessària.

Amb el sistema s'evitaria que cada edifici tingués el seu sistema i es milloraria el preu i el servei "amb energia neta, renovable i sostenible, ha explicat el director de FEDA, Albert Moles.

Tant el director de FEDA com la cònsol major, Trini Marín volen promoure el projecte ara que es comença a construir. Trini Marín ha afegit que el projecte es podria ampliar a altres zones de la parròquia.

FEDA està ara copsant l'interès que podria tenir el projecte entre els promotors de la zona i espera captar l'atenció dels propietaris que més endavant vulguin construir a la zona. 

Informa: Anna Pifarré
Imatge: Kevin Ribeiro
Locució: Gerard Gort

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.