La Federació de Gent Gran veu malament que no s'hagin apujat les pensions més altes

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

No hauria costat gaire apujar l'IPC del 2023 a les pensions que suposen més del doble del salari mínim. Així ho creu el president de la Federació d'Associacions de la Gent Gran. Fèlix Zapatero ha destacat a "Els matins de la Nacional" que la viabilitat del sistema de jubilació és una de les grans preocupacions.

Fèlix Zapatero s'ha afegit a les crítiques de Jacint Risco, representant dels pensionistes al consell d'administració de la CASS, al fet que no s'hagin incrementat les jubilacions més altes. Considera que no hauria suposat una gran despesa per al sistema. "Són 170 persones que són els que cobren pensions superiors a 2.700 euros mensuals. 170 persones sobre un col·lectiu de 14.000. Però aquestes 170 persones s' s'hagués incrementat el 7,1% quin import seria? Seria un import tan elevat com per fer trontollar el sistema de pensions?".

El responsable de la Federació de les Associacions de la Gent Gran és conscient que mantenir les pensions és un debat important arreu. No només a Andorra. I que s'han de prendre mesures. Destaca que el baby boom ara passa factura. "Ara s'està patint molt perquè som nosaltres, els que vam néixer del 50 al 75 aproximadament és el que es diu Baby Boomer. Que és una generació de molta gent que després baixarà".

També ha afirmat que el sistema del tercer pagador és positiu, però suposa un cert risc per a les farmàcies.

Informa: Pere Moliné

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.