Què fer si s'és víctima d'un sotsarrendament a l'hora de llogar un pis?

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Si descobreixes que el suposat propietari del pis que tens llogat està sotsarrendant has de tenir en compte diverses casuístiques. La primera és que segons l'Oficina de l'habitatge, ells no tenen competència i, per tant, el que s'ha de fer és recórrer a la via judicial. 

Primer de tot, es pot anar a la policia a posar una denúncia o reclamació. Els agents recullen el cas, però en tractar-se d'una qüestió civil, ho deriven directament a la Batllia. Hi ha dues vies: la penal i la civil. Des de la institució constaten que la gran majoria de casos corresponen a la segona opció. Si s'arriba per la via policial, se sol·licita al denunciant que interposi una demanda.

Via més ràpida

Per anar més de pressa, també es pot posar aquesta demanda directament a la Batllia. L'organisme analitza cas per cas, amb la possibilitat que l'afectat pugui arribar a rebre una indemnització

Informa: Laura Cugat-Laura Mitjans
Grafisme: Marta Pons-Hector Perna

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.