Les festes de l'Ossa d'Ordino, pròximament a l'Inventari General de Patrimoni Cultural

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El ministeri de Cultura preveu incloure pròximament les festes de l'Ossa d'Ordino a l'Inventari General del Patrimoni Cultural. La ministra Riva apunta que és la manera de valorar les celebracions tradicionals.

La ministra de Cultura ha encapçalat la setena reunió del consell assessor del patrimoni cultural. Una reunió que ha servit per fer balanç de la feina feta fins ara i per marcar objectius per al 2021. Un és la inclusió de nous béns a l'inventari general del patrimoni cultural, com ara l'Arxiu de les Set Claus, la construcció en pedra seca i les festes de l'Ossa d'Ordino. Segons Síliva Riva, aquesta última és la candidatura que està més avançada i servirà per valorar la cultura del país. "Seria una realitat potser el 2021. En el cas de la pedra seca està en una fase més incipient", detalla.

Un altre dels temes que s'ha tractat és l'estat de les candidatures a la UNESCO. La multinacional de les Festes de l'Ossa del Pirineu és la que està més avançada, segons Riva. També se segueix treballant en la inclusió dels testimonis materials de la construcció del Coprincipat.

Sobre les obres de Sant Vicenç d'Enclar, la ministra ha apuntat que es mantenen els terminis previstos i que fins que no s'esculli un projecte de remodelació, no es farà res.

Informa: Òscar Serrano
Imatges: Albert Refart / Arxiu RTVA

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.