La fiscalia demana 4 anys i mig de presó per Meritxell Mateu per corrupció i 2 per Joan Pau Miquel

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La fiscalia ha demanat 4 anys i mig de presó per a l'exconsellera general demòcrata Meritxell Mateu per corrupció i dos anys per a Joan Pau Miquel, exconseller delegat de BPA. Les defenses reclamen l'absolució. La sentència es farà pública el 28 d'octubre.

Punt final a un dels judicis més destacats dels darrers temps: la causa per corrupció contra Meritxell Mateu.

La fiscalia considera provat que entre el 2011 i el 2013, la llavors consellera general demòcrata hauria usat la seva posició i la seva relació sentimental amb el ministre Jordi Alcobé per informar de projectes legals en marxa a BPA a canvi de diners.

Per això, la creu responsable del delicte de corrupció i demana 4 anys i mig de presó. A més, afirma que Joan Pau Miquel va ser l'inductor i li reclama 2 anys de presó. Segons la fiscalia és un cas gravíssim.

En canvi, les defenses han reclamat l'absolució. Asseguren que és clar que BPA va contractar Meritxell Mateu, però per coordinar les relacions del banc amb uns inversors estrangers que volien muntar una societat a Andorra. Quelcom que no va acabar passant. 

Informa: Pere Moliné



Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.