La fiscalia demana l'internament en un centre psiquiàtric durant 25 anys a l'assassí

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Vist per a sentència el judici de l'assassí de Vila. La fiscalia demana que se l'ingressi 25 anys en un centre psiquiàtric i l'acusació particular 25 anys, però a la presó. Per a la defensa, hauria de complir 5 anys en una institució psiquiàtrica. 

L'esquizofrènia que patia i que no havia tractat l'assassí confés d'un empresari a Vila, a Encamp, el 2020 ha sigut l'element clau de la sentència del seu judici. L'home, de 31 anys, va decidir matar el seu patró, segons va dir, perquè "les veus al cap" li ho van ordenar.

La fiscalia ha canviat la seva sol·licitud de pena davant els contundents informes que certificaven que l'acusat portava anys patint deliris. Per això demana que estigui 25 anys en un centre psiquiàtric. L'acusació particular vol que se li imposin 25 anys, però a la presó, on se'l podrà atendre correctament de la seva malaltia. La defensa vol que se l'absolgui i que se li ingressi cinc anys en una institució psiquiàtrica, que podria ser l'hospital de Meritxell.

Els fets ja es remuntaven al 2012, quan va tenir el seu primer brot psicòtic. Al 2017 va treballar sis mesos per a l'empresari, que el va acabar acomiadant per la seva conducta estranya amb els clients. L'expatró va denunciar a la Policia que, entre aquell any i el 2020, l'antic empleat va rondar diverses vegades el seu domicili i el seu despatx professional. A més, li va fer diverses trucades amenaçadores en què l'acusava d'haver organitzat una conspiració contra ell en què participaven actors de cinema. Temps després va matar-lo.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Anna Romagosa-Cristina Fidalgo

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.