Els fisios no creuen que en sobrin però junt amb els odontòlegs avalen la limitació d'acreditacions

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Els odontòlegs donen suport al decret aprovat pel Govern amb l'objectiu de limitar els professionals de la salut adscrits a la CASS. Recorden que des de fa temps reclamen alguna mesura per regular la saturació. Els fisioterapeutes també aproven la decisió, tot i que no comparteixen la lectura del ministre. Defensen que l'augment de professionals es deu, en part, a la diversitat de tractaments que s'apliquen.

El Col·legi d'Odontòlegs i Estomatòlegs defensa l'aprovació del Reglament de regulació de l'accés a la sanitat pública. És una qüestió que l'entitat demanava des de l'anterior legislatura. Prèviament, però, ha dut a terme diferents mesures, com ara l'augment del nivell dels estudis per col·legiar-se. La seva presidenta afirma que cal preservar el sistema sanitari, que cataloga de bo i de qualitat.

El futur, el veu complicat, sobretot per a aquells professionals que s'han instal·lat al país i no tenen feina. Tot i això, valora positivament les relacions amb l'actual ministeri i espera poder marcar els requisits per a la limitació de professionals en pocs dies.

Per la seva banda, la degana del Col·legi de Fisioterapeutes dona suport a la decisió política, tot i que no comparteix que en sobrin. Atribueix l'elevada xifra de fisioterapeutes a l'ampli ventall d'especialitzacions que s'inclouen a la cartera de la CASS.

El president de la CASS, Jean-Michel Rascagneres, no sap si el mercat s'estabilitzarà. El col·legi espera tancar l'acord amb el sistema de salut pública. Afirma que encara no s'han tractat els requisits de les limitacions amb el ministeri.

Informa: Oliver Jaén
Imatge: Jordi Seabra-Desirée Sala

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.