Fitch Ratings creu que Andorra superarà la crisi de la Covid-19 sense efectes negatius i valora el procés d'adhesió a l'FMI

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Andorra superarà sense efectes negatius i a llarg termini, la crisi econòmica generada pel coronavirus SARS-CoV-2. Així ho assegura l'agència avaluadora Fitch Ratings, que valora molt positivament el procés d'adhesió al Fons Monetari Internacional.

L'Agència d'avaluació Fitch Ratings ha fet el seu informe sobre Andorra i ha constatat que la dependència del sector turístic, lligada amb possibles rebrots de la Covid-19, resultarà en una forta recessió econòmica aquest 2020.

Però també opina que Andorra té la capacitat d'absorbir aquesta crisi, sense efectes desfavorables i a llarg termini, això sí.

A més, els avaluadors internacionals destaquen els avenços que s'han fet des del Principat per concloure aquest mateix any el procés d'adhesió al Fons Monetari Internacional. Consideren que la pertinença a la institució oferirà una xarxa de seguretat financera i millorarà la transparència i homologació de les dades estadístiques del país.

Finalment, l'agència qualificadora ha posat de relleu i valorat favorablement les polítiques d'internacionalització i diversificació del deute. Fitch Tatings referma la nota del Principat en BBB+, que és favorable.

Informa: Pere Moliné

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.